Bármit mutat a Tesla, megveszik?

2018.07.29. 15:01 Módosítva: 2018.07.29. 15:02

Egy kis széria erejéig a Tesla benézett a sportszeres piacra: csináltak kétszáz darab szörfdeszkát, pillanatok alatt megvették mind.

telsa-surfboards

A Tesla valahogy nagyon érzi, hogyan hasson a konzumistákra. Ennek legjobb példája volt relatív olcsó kis villanyautójuk, amire úgy esett be nagyjából négyszázezer előrendelés, hogy a szériaautót nem hogy körbejárni nem tudtak a megrendelők, de a bemutató idején gyakorlatilag még nem is létezett; előszériás prototípusokat mutogatva jött meg az óriási vásárlási kedv. Most hasonló lelkesedéssel ugrottak rá a Tesla deszkáira, igaz, ez most csak egy kétszáz darabos széria.

Tesla-surfboard-header-e1532787215687

A deszkákban állítólag annyi a csavar, hogy ugyanabból a szénszálas anyagból készülnek, mint a Teslák műszerfala, ami egy jól hangzó marketingszöveg, de hogy használati szempontból ez most jót vagy rosszat jelent, valószínű majd csak akkor tudjuk meg, ha egy igazi szörfös lába alá kerül. Addig inkább bullshit szagú a dolog. Darabja amúgy 1500 dollár volt, el is kapkodták pillanatok alatt mindent, bár gyaníthatóan nem az igazi szörfösök ugrottak rá. Ahogy annó sem a tűzoltók vették Elon Musk egyik kretén termékét, azt a dizájnos lángszórót, amiből egy nap alatt eladott nyolcezret