Csúcssportautóval készül a Hyundai

2018.07.29. 11:15

Nem elég, hogy folyamatosan gyarapszik a házi sportváltozat-kínálat, Hyundai-nál készülnek valami erősebbel, egy önálló sportautóval. A Veloster N bemutatója után indultak el hírek az egyelőre csak pletykákban és gyári szájakból elejtett mondatokban élő csúcssportautóról.

Egy korábbi Hyundai-tanulmány. Akár ilyen is lehetne a sportautójuk
Egy korábbi Hyundai-tanulmány. Akár ilyen is lehetne a sportautójuk

A Hyundai egy ideje már leosztotta a sportautós vonalat házon belül az N-részlegnek. (Egyik szülöttüket, i30-ból készült N-es sportváltozatot nemrég mi is teszteltük.) A pár éve nagy lendületett vett N egyelőre azt teszi egész magas szinten, amire kitalálták: a Hyundai kínálatából csinál sportautókat egy alapos sportcsomaggal. Ennek lenne a következő lépcsőfoka egy nulláról épített, különálló sportautó. 

Szerencsére a pletykákon túl az N-részleg vezetőjétől, Thomas Schemerától is lehetett hallani pár mondatot az ügyről. Ő azt mondja, vannak már elképzeléseik arról, milyen legyen az a bizonyos sportautó, ami már csak azért is fontos projekt, mert a teljes N-kínálatot ismertebbé tenné, ha jól sülne el. Schemera is csúcskategóriáról beszélt, és ezalatt valószínű nem a McLarenek, Ferrarik, stb. mezőnyére gondolt, hanem kábé arra, ahol most a Nissan GT-R játszik. Hogy mégis miféle sportautó lesz a Hyundaié, nem tudni, de a vezető azt mondja, mindenképp kijönnek valamivel.