Elkészült a felvágós terep-Škoda

2018.07.31. 13:40

A Škoda mindent megtesz annak érdekében, hogy maximálisan kiaknázza a terepjáró-divat térhódítását. Ennek az egyik jele a Scout sorozat bővítése: ezúttal a Karoq-ból mutatták be a szépen körbedíszített változatot, amelyből nincs más, csak összkerék-hajtású.

A Scout egyértelműen a Karoq sorozat látvány-kivitele: több sötétszürke műanyaggal és fémszínű betéttel díszítették a karosszéria alsó peremét, mint a többi változaton, így a stílusa valamivel talán erőteljesebb, mint az alapkivitelé. Emellett műszaki értelemben sem készülnek belőle fapados kivitelek: csak összkerék-hajtással kínálják majd, és csak erőteljes motorokkal. A benzines kivitelbe az 1,5 literes, 150 lovas TSI turbómotor, a dízelbe a kétliteres TDI kerül, 150 vagy 190 lóerővel.

A cseh gyártónál a Scout kivitel egyértelműen kevesebb, mint egy önálló típus, de valamivel több egyszerű felszereltségi szintnél: olyasmi, mint az Audinál az Allroad modellek, vagy a Volvo típusok Cross Country kivitelei. A lényeg, hogy a feltűnő dekorációért cserébe valamivel többet kérhet a gyártó. Ahogy a hasonló modellek jelentős része, a Karoq Scout is elsősorban Nyugat-Európában számíthat komolyabb eladásokra, ahol az árnál általában lényegesebb szempont az autók megfelelő felszereltsége.