Újra villany-sportkocsival próbálkozik az Audi

2018.08.01. 17:06

Az Audi már gyártott elektromos sportautót, de az R8 e-Tront hamar ellehetetlenítette a Tesla Model S létezése, amely egyszerre volt sokkal hasznosabb, sokkal gyorsabb és sokkal olcsóbb. Ám az ötletről nem mondtak le, csak a recepten kell változtatni.

pb18

A PB18-ról egyelőre csak egy sötét képet mutattak, de ennyiből is egyértelmű, hogy az R8-nál szélesebb és alacsonyabb, szinte versenyautó arányú gépről van szó. A gyáriak szerint a Le Mans-győztes dízel-elektromos szörnyeteg, az R18 e-Tron inspirálta a tervezőket, de annál azért autószerűbb a PB18, amelynek a betűjelzése a bemutató helyszínére utal. Ezzel a járművel ugyanis a Pebble Beach Concours d'Elegance közönségét tervezi meglepni az Audi, amely Észak-Amerika legismertebb, klasszikus autóritkaságok számára rendezett autós szépségversenye.

Az esemény ma már nemzetközi figyelmet kap, a nagyobb autógyártók is gyakran mutatnak be itt érdekes tanulmányautókat, ahogy most az Audi is tervezi, így augusztus 26-án láthatja az autót először a közönség – nyilván az is akkor derül ki, hogy mit takar a versenyautó-arányú formaterv.