Több mint 300 ezer dízelautót hív vissza a BMW Európában

2018.08.08. 12:18

Összesen 323 700 autót hív vissza a BMW ugyanazzal a hibával, ami miatt Dél-Koreában 106 ezer járművet rendeltek a márkaszervizekbe, és hivatalosan elnézést is kért a cég.

Eddig több mint 30 autó – a legnagyobb részük 520d típus – égett le a kipufogógáz-visszavezetés hűtésének hibájából, amely előbb lerakódások kialakulásához vezetett a rendszerben, majd ezzel összefüggésben esetenként a motor kigyulladását okozta. Azt már korábban jelezték, hogy a probléma nem csak a Dél-Koreában forgalmazott autókat érinti, csak ott lett belőle először ügy.

Alighanem ennek is köszönhető, hogy Európában maga a gyártó kezdeményezte a visszahívást: ezzel elkerülhetik, hogy itt is komolyabb kárt szenvedjen a márka hírneve. Az egyelőre nem világos, hogy Magyarországon hány hibás BMW lehet, de Németországban közel százezer ilyen, tűzveszélyes autót adtak már el.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.