A világ végét hozza a következő Koenigsegg?

2018.08.31. 14:04

Egyelőre csak egy vázlatról ismerjük a jövő tavaszra várható új Koenigsegg modellt, amely az Agera és a Regera helyére érkezik. Ám most újabb információk szivárogtak ki.

newegg teaser

A Supercar Blog legalábbis tudni véli, hogy Ragnaröknek nevezik majd az újdonságot, amelynek a teljesítménye 1440 lóerő lesz. Az északi mitológia világvégéje talán egy kicsit túl drámai is, bár a teljesítményszint azt jelzi, hogy az autó bőven túl lesz azon a szinten, amit valaki autóversenyző-rutin nélkül is biztonsággal elvezet.

A Koenigseggnek a felnnmaradáshoz szüksége van egy új modellre, hiszen az Agera és Regera modellekből elkészült a beígért példányszám, el is adták mindet, így pillanatnyilag lényegében nincs mit eladnia a márkának. Ám valószínű, hogy maradnak az eddig is jellemző evolúciós fejlesztési elveknél: valószínű, hogy az Agera karosszériáját és hajtásláncát kissé módosítva jutnak el a Ragnarökig. Az egész biztosra vehető, hogy a motor ugyanaz az ötliteres V8-as ikerturbós szörny lesz, mint eddig, amit a kis gyártó maga fejlesztett a Ford Modular motorcsaládjának teljes átalakításával.

A nagyobb teljesítmény várhatóan magasabb árat jelent majd, és az sem lehetetlen, hogy a Ragnarök tovább javíthatja elődei sebességi és gyorsulási világrekordjait.