2018.10.05. 13:52

Ola Kallenius jövőre a Mercedes vezére lesz, ez már biztosnak látszik, de az idei Párizsi Autószalonon még mint fejlesztési vezető beszélt a cég további terveiről.

7

„Az elmúlt húsz évben folyamatosan bővítettük a választékunkat, főleg SUV-oldalon, és látható, milyen sikeres volt ez a taktika. Ám 2020 és 2022 között bőven 40 felett lesz önálló modelljeink száma. És bár minden gyermekünket szeretjük, ésszerűen kell döntést hoznunk. Nem habozhatunk akkor sem, ha a kínálat szűkítésére lenne szükség.” - fogalmazta meg a jövőt érintő elképzeléseit Kallenius.

Konkrétumokat egyelőre nem mondott, csak annyit, hogy egyelőre nincs szó a kínálat jelentősebb visszavágásáról. Ám elemzők szerint akadnak azért veszélyeztetett típusok a Mercedesnél. Ilyen lehet az SLC roadster, a korábbi SLK, amely iránt drámaian csökkent az érdeklődés: bő 17 ezer helyett tavaly már kevesebb, mint 8000 talált gazdára Európában, és ez a szám az idén további csökkenést mutat.

Emellett várható, hogy egyes piacokon, így az Egyesült Államokban a luxusterepjárók és crossoverek lassan kiszorítják a kombikat és szedánokat a kínálatból, bár az európai és kínai igények ez utóbbiakat hosszabb távon is életben tarthatják.