Vajon a 10 tonnás teherbírású hídnak megárt egy 25 tonnás busz?

2018.10.23. 11:00

Amikor 1949-ben megépült Amerikában a White River két partját összekötő légies függőhíd, bizonyára úgy voltak vele, 10 tonnás teherbírás bőven elég lesz. Azt nem sejthették, hogy hetven évvel és két felújítással később valakinek eszébe jut egy 25 tonnás busszal ráhajtani a fa pallókra.

Márpedig egészen konkrétan ez történt. Igazán érdekes lenne megkérdezni a busz sofőrjét, hogy pontosan mi is járt a fejében, amikor úgy döntött, jó ötlet ráhajtani az egysávos hidacskára egy sárnehéz busszal. Akármire is gondolt, valamit tudhatott, ugyanis a Beaver Bridge (magyarul Hód híd) a teher alatt szépen hajlongva ugyan, de hősiesen kitartott.

Feltehetően a busz üres volt a mutatvány idején, ha lettek volna utasok, valaki csak szól, hogy ez nem jó ötlet. Főleg, hogy az eseményeket dermedten figyelő nézők közül többen dudálással próbálták jelezni a sofőrnek fenntartásaikat.

A videó elterjedése után a helyi hatóságok biztonsági okokból lezárták a hidat, és csak a múlt héten nyitották meg újra a forgalom előtt. Az öreg Hód híd komolyabb sérülések nélkül kibírta a születésekor még ismeretlen tömeg terhelését. A hasonló eseteket a továbbiakban a rendőrség fokozott ellenőrzéssel próbálja majd megakadályozni.