Urban Warrior: képtelen keverék a Fordtól

2018.10.25. 17:28

Ezzel a lépcsős hátú terepjáró ötlettel a Mercedes is csak tanulmányként próbálkozott, ám úgy látszik, a Ford élesben is megvalósítaná. Erre utal legalábbis, amit heteken belül bemutatnak São Paulóban, az ottani Ford Ka szedán alapjain.

Az Ka Urban Warrior igazi mindenre alkalmas jószág: két centivel megemelt futóművével, szépen körbedekorálva fényezetlen műanyaggal a terepjárók borostás báját hivatott magán viselni, közben viszont családi autónak is nagyszerű maradhat. Emellett kifejezetten sportos is lehet, legalábbis erre utal, hogy 1,5 literes szívómotorja, amely benzinnel 128, tiszta etilalkohollal használva pedig 136 lóerő leadására alkalmas.

Az egyetlen probléma itt az lehet, ami a legtöbb hasonló, mindenre alkalmas autónál, hogy igazán semmire sem jó. A terep-szedán fazon inkább tűnik viccesnek mint imponálónak, és a magas futómű az erős motorral és fronthajtással inkább hangzik veszélyesnek mint élvezetesnek. Ennek ellenére úgy hallani, hogy a gyártásról már megszületett a döntés, igaz, az Urban Warrior nem lesz globális modell: csak néhány piacon lesz elérhető, alighanem Latin-Amerikában, és talán Indiában, ahol az efféle gombkerekű szedánok egyébként is hozzá tartoznak az utcaképhez.