Nem létező rekordot állított fel a Mercedes

2018.10.27. 14:53

A Mercedes-AMG GT 4 ajtós változata lett a leggyorsabb autó a Nürburgringen, de milyen szegmensben?

DSCF3434
Fotó: Csikós Zsolt / Totalcar

A német gyártó legújabb sportautója sem úszhatta meg a mért kört a Nordschleifén. A Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ 7 perc 25 másodperces kört futott a márka gyári tesztpilótájával, Demian Schafferttel a volán mögött, ami nem is rossz egy bő kéttonnás monstrumtól. Ezzel a teljesítménnyel minden idők második leggyorsabb Mercedese lett az autó (a sima AMG GT R az első), szépen odapörköltek a BMW M5-ösnek (13 másodperc) és néhány tized híján elverték a Ferrari Enzót is. Az AMG GT a hátsó egyenesben kis híján elérte a 300 km/h-s sebességet.

Ez azonban nem tántorította el a Mercedest attól, hogy kitaláljanak egy kategóriát, ami mellé odabiggyeszthetik, hogy ez az autó a leggyorsabb a Nordschleifén. Íme, tessék: mostantól a Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ a Nürburgring leggyorsabb teljes értékű négyüléses autója. A trükközésre valószínűleg azért volt szükség, mert hiába a letaglózó köridő, a nagytestű autók között nem sikerült mindenkit elverni: a Jaguar XE SV Project 8-as még mindig gyorsabb négy másodperccel, a kibúvót viszont az adta, hogy az angol sportszedánból csak 300-at fognak gyártani, míg az AMG-nél nincs korlátozás.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.