600 autót osztott szét dolgozói között egy indiai milliárdos

2018.10.28. 14:56

Autókat, bankbetéteket, de még lakásokat is osztogatott alkalmazottainak egy indiai óriásvállalat vezetője, Savji Dholakia a legjelentősebb éves hindu ünnepre, díválira készülődve. A gyémántbizniszben dollármilliárdossá lett indiai cégvezér nem először csinált nagy ajándékozó ünnepséget munkásainak; az idei bulin hatszáz Renault Kwidet és Maruti Celeriót szórtak ki. 

veff

Dholakia egy ideje már ismert arról Indiában, hogy nagyon megbecsüli Hari Krishna Exporters nevű, gyémántmegmunkálással foglalkozó cége alkalmazottait. Négy éve díváli alkalmával teremtett hagyományt, amikor 491 Fiat Puntót, 200 apartmanlakást és sok száz gyémántékszert osztott ki munkásai között amolyan hűségbóniuszként a régóta ott dolgozóknak. A következő években aztán ezres nagyságrendben adott át autókat és egyéb ajándékokat.

Savji Dholakia
Savji Dholakia

Idén már volt egy másik kör: szeptemberben Mercedes GLS-eket kapott három alkalmazott, jutalmul, hogy 25 éve dolgoznak a vállalatnak. A csütörtökön tartott idei nagy ajándékozáson Delhiben az Indiában gyártott Renault Kwid és Maruti Celerio voltak az ajándékautók. Összesen hatszázan gurulhattak haza ilyenekkel a buliról, de volt még több mint ezer alkalmazott, aki nagy értékben kapott bónuszt a cégtől jutalmul a vállalat iránti hűségéért.