Kiszivárgott a Ford nagy dobása

2018.11.14. 15:47

Úgy néz ki, egy zárt előadásról szivárgott ki az a három kép, amelyen a még fejlesztés alatt álló Bronco látványtervét mutatták meg néhány kiválasztottnak. Ezek alapján akár slágertermék is válhat a terepjáróból, amely a Mustanghoz hasonlóan a múltban igyekszik megtalálni a siker receptjét.

2020-ford-bronco-leaked-images

A Bronco egyike volt az első polgári terepjáróknak – persze a Jeep változatain kívül – amelyet már nem csak munkaeszköznek szántak, inkább afféle mindenesnek, amely terepen és közúton egyaránt jól használható, és nem egy teherautó vagy traktor kényelmi szintjét nyújtja. Az 1960-as évek második felében nem a Fordé volt az egyetlen ilyen jármű: a Chevrolet Blazer, Jeep Cherokee és az International Scout II voltak a vetélytársai. Öt generációt ért meg, és 1996-ig gyártották, ám mára kikopott az utcaképből Amerikában is, és egyre alkalmasabbnak tűnik rá, hogy legendát építsenek köré.

Ezzel próbálkozna a Ford 2020-tól, amikorra az új Bronco várható. A képeken látható autó persze nem feltétlen a végleges jármű, de azt jól jelzi, hogy a Ford tervezői milyen irányban fejleszthetnek. Az autó orrán a LED-karikák, az eltérő színű tető és a szögletes alapforma ugyan a múltbéli megoldásokra utal, de csak halványan: a részletek korszerűek, csak az ős-Bronco bájából próbálnak valamit átcsempészni a jelenbe.

Az egyértelmű, hogy a Bronco fontos szerepet tölt be a Ford jövőbeli stratégiájában, különösen az után, hogy eltűnnek az amerikai kínálatból a személyautók, és csak a szabadidő-autók maradnak. Az is elképzelhető, hogy ha a Bronco sikert arat, később egész almárka nőhet ki belőle.