GT2 RS Clubsport: a távozó Porsche utolsó nagy pofonja

2018.11.30. 07:57

Bár a Porsche nagy attrakciója a Los Angeles Auto Show-n az új 911-es volt, a 992-es típusszámú, azért elvittek egy régit is a 991.2-es sorozatból, amely simán ellophatja a figyelmet a újabb testvértől.

A GT2 RS Clubsport igazi versenyautó, amelyet azonban pályanapokra, amatőr versenyzésre ajánlanak. Ezzel együtt sok komoly ellenfele aligha lesz: a 700 lóerős, 3,8 literes hathengeres bokszermotor nem újdonság, ez van a rendszámos változatban is, de itt 80 kilóval kevesebbet, 1390 kilogrammot kell mozgatnia. Ezen felül a csomag része a verseny-fékrendszer – elöl 390 mm-es, hátul 380-as féktárcsákat találunk benne, hatdugattyús monoblokk első féknyergekkel – és a vezetést segítő rendszerek (a menetstabilizáló, illetve a kipörgés- és a blokkolásgátló) állítható, illetve kikapcsolható változatai. Emellett van légkondicionáló is, ami nyáron hatalmas segítség lehet a pilótának.

Úgy néz ki, az amatőr versenygépet nem csak pályanapokon használhatják leendő gazdáik: a Porsche sportrészlegének alelnöke szerint már tárgyalnak egy versenyszervező céggel egy új sorozat elindításáról, ahol a GT2 RS Clubsporttal lehet majd indulni.

Ahhoz persze, hogy valakinek jusson a típusból, gyorsan kell lépni, sőt, az sem kizárt, hogy már most késő letenni az előleget, hiszen a gépből összesen 200 példány készül, az utódot pedig már a 992-esből építik majd, várhatóan évek múlva.