Lelepleződött a négyajtós 8-as BMW

2018.12.14. 06:38

A BMW már eddig is kínált nagy, négyajtós kupét, és ahogy a kétajtós 6-osból 8-as lett, úgy most a négyajtós Gran Coupé is hasonló átalakuláson megy keresztül.

Úgy látszik, a BMW-nél nem is csinálnak nagy titkot a dologból: minimális álcázással futnak a prototípusok, így elég jól feltérképezhetők a különbségek a két- és a négyajtós 8-as között. A leglényegesebb persze a használható hátsó üléssor kialakítása miatt szükséges változtatások sora. A két plusz ajtó mellett magasabban fut a tető, és persze jóval hosszabb az autó tengelytávja is. Ezzel ugyan változik az autó karaktere is, de azért messze ez lesz a legsportosabb szedán a gyártó kínálatában. A lendületes tetőív mellett a kupé hátsó sárvédő-szélesítéseit is megtartották, amitől, megkockáztatjuk, a négyajtós BMW-k közül ennek lehet a legjobb formája.

Műszaki értelemben nem várható nagy meglepetés: ez a típus is a CLAR platformra épül, akár a többi nagy BMW mostanság, és a motorválaszték is hasonló lesz: háromliteres turbós hathengeresekből és 4,4 literes V8-asokból áll majd, amelyek teljesítménye 300 és 600 lóerő közt lesz.

Valószínű, hogy a világpremiert 2019 első negyedében már megtartják, a típus forgalmazásának kezdete pedig az év második felére várható.