Megijedt a szalagkorláttól a Suzuki Jimny

2018.12.20. 06:12

A Suzuki apró terepjárója igen furcsa és veszélyesnek tűnő hibát produkált.

Suzuki-All-New-Jimny-16
Fotó: Www.weigl.biz /

A furcsa jeleneket az ausztrál CarAdvice újságírója rögzítette, amikor az autót az USA-ban tesztelték, a World Car of the Year díj pontozása miatt. A Németországból odareptetett autó egy bizonyos kanyarban két alkalommal is sorozatos vészfékezésbe kezdett, látszólag teljesen indokolatlanul. Joshua Dowling harmadjára már rögzítette is az anomáliát.

A tesztre két autót is elvittek és ebben a bizonyos kanyarban mindkettő produkálta a tüneteket. A beszámolók alapján más kanyarokban is vaklármáztak a Jimny-k, de nem ilyen durva módon, mint ahogy a videón is látszik.

A Suzuki elsőre nem tudta reprodukálni a hibát, végül elismerték, hogy valami nem stimmel. Állításuk szerinta hiba csak egy bizonyos dőlésszögű és ívű kanyarban, meghatározott sebesség mellett idézhető elő, de ahogy ők fogalmaznak: "az esemény kicsit kellemetlen lehet a vezető számára, de nem akadályozza a járművet az irány megtartásában." Ezzel mondjuk lehetne vitatkozni.

A Suzuki nem csak a magyarázat tekintetében maradt nyugodt, hiszen az autók gyártását nem tervezik leállítani. A megoldás valószínűleg egy szoftverfrissítés lesz, de azt sem tudták megmondani egyelőre, hogy ez mikor érkezik.