Pickupot csináltak az új Jimny-ből

2018.12.27. 23:25

Nem akármilyen cukiságbombával kezdi 2019-et a Suzuki: csinálnak egy platós Jimny-t a januári Tokiói Autószalonra. És lesz ott még más is. 

suzuki-jimny-sierra-pickup-style-concept

Idén húsz év után frissült végre a Suzuki mini SUV-je. A hosszú szünet után jött generációváltás nagyot szólt, de a japánok már látják, hogy lassan elül a felhajtás, kell valami nagy dobás. A Jimny Sierra feladata lesz, hogy egy ideig még a közbeszédben tartsa az újdonságot. Pedig a pickup az eddigi infók alapján egy nagyon megúszós projekt: a platformját érintetlenül hagyták, 3,5 méteren kellett helyet találni a platónak, de a 102 lóerős 1,5-ös motor is marad. A körítés viszont a kiadott egyetlen kép alapján is erős: faburkolatokat kap az oldalára, fényszórókat a tetejére, vonóhorgokat az orrára és retrós terepgumikat alá. 

suzuki-jimny-survive-concept

A Sierra viszont nem az egyetlen húzása lesz a Suzukinak a hazai szalonon. Ott lesz a standjukon a Survive is, ami a kép alapján egész használható világjárónak tűnik. Hogy mi lesz ezekből a cukiságokból, hogy több lesz-e ez egy-egy prototípusnál, január 11-én, Tokióban várhatóan kiderül.