VW Jetta/Bora: az első képek

2004.11.19. 10:04

A Volkswagen észak-amerikai részlege tegnap hozta nyilvánosságra az első információkat lépcsős hátú Golf-származékról. A hivatalos fotókon jól látható, hogy az Európában Bora néven forgalmazott elődhöz hasonlóan teljesen új modellről van szó, egyedül a hűtőmaszk és néhány műszaki megoldás árulkodik a Golf-rokonságról.

A Jetta méreteit egyelőre nem ismerjük, de a képeket nézve úgy tűnik, az új autó sokkal nagyobb mint a Golf vagy akár a Bora. A típust Észak-Amerikában egy 2,5 literes, 150 lóerős, öthengeres alapmotorral, és hatsebességes, kézzel is kapcsolható Tiptronic automata váltóval kezdik forgalmazni, de a későbbiekben bővülhet a motorpaletta, és a DSG nevű robotizált mechanikus váltó is elérhetővé válik a Jettában.

Az új modellt kizárólag a VW mexikói gyárában készítik, és innen exportálják a világ minden tájára. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy ez a típus Európában is forgalomba kerül-e a Bora utódjaként. A Jetta élő bemutatója január 5-én lesz a Los Angeles Motor Show-n, a forgalmazás pedig 2005 első negyedében kezdődik az Egyesült Államokban és Kanadában.