Jöhet az új Seat nép-szedán?

2019.01.21. 14:09

Igazi meglepetés, ami a spanyol Motor magazinban megjelent: azt írják, érkezik egy Leon alapú szedán, amely a Toledo utódja lehetne a Seat kínálatban. Azok után, hogy a Jetta forgalmazását is megszüntette a VW, ez minimum meglepő fejlemény lenne.

leonsedan xtomi

Pedig állítólag korszerű MQB Evo platformra készül az új modell, és nem lesz azonos egyetlen, a cégcsoporton belül más néven forgalmazott típussal sem. Magyarul a Seat elkészítheti saját modelljét a középkategória egy olyan szegmensébe, amely az elmúlt években egyáltalán nem volt népszerű. A VW csoport aktuális helyzetében, amikor a dízelbotrány költségei miatt tényleg minden cent elköltését meggondolják, ez egészen hihetetlenül hangzik.

Ezzel együtt nem lehetetlen, hogy egy Octavia méretű, drágább modell kifejlesztésével megpróbálkozzanak, annak ellenére, hogy ez a karosszériaforma Európa jelentős részén nem különösebben keresett. Kelet- és Dél-Európában akár egy ilyen típus is lehet sikeres, nem is beszélve más piacokról, amilyen Kína, Oroszország vagy Latin-Amerika, ahol a Seat újdonságával szintén megpróbálkozhatnak.