Ízlésesebb pickupot is kínál a Ram

2019.01.22. 12:50

A Fiat-Chrysler legsikeresebb márkája manapság a Ram, egyesek szerint egyenesen ez a részleg tartja a felszínen az egész cégcsoportot.

Épp ezért fontos számukra a pickup, az egyik legnépszerűbb, és legvaskosabb hasznot hozó típus, amelyből nemrég mutatták be az új HD változatot, valószínűleg a kategória legtöbb króm-csillogású felülettel megvert orrával. Ám úgy néz ki, a Ram is tisztában van vele, hogy van, akit ez a mértékű hivalkodás már nem vonz, sőt.

Ezért elkészítették a Ram HD Sport változatot, amelynél az orr-rész néhány elemét egyszerűen a karosszéria színére fényezik. Ez persze nem az egyetlen módosítás: 12 további karosszéria-szín közül lehet majd választani, ezen felül fekete belső tér és parkolóasszisztens jár még a Sport csomaggal. Hogy az elnevezést mi indokolja, azt ne kérdezzék, a Ram HD-ben soha semmi sportos nem volt, és nem is valószínű, hogy lesz. Talán úgy voltak vele, hogy ha már nem nevezhették el jóízlés-csomagnak ezt az extrát, ez a megoldás is elfogadható.

Van egy másik menekülési lehetőség is a fénylő orrtól: a Ram Power Wagon kivitel, amelyen minden orr-idom fényezetlen műanyag. Az igazán kemény arcok nyilván azt veszik majd, a Sport inkább a konszolidáltabb, közúti Ram használók között lesz majd népszerű.