Megújul a Renault Twingo

2019.01.22. 16:19

A Twingo most érkezett el a félidős modellfrissítéshez, ami sok apró változtatást hozott, ugyanakkor érintetlenül hagyta a kisautó kedves karakterét.

A látvány nem változik sokat, bár lecserélik a lökhárítókat, amiből első látásra a kisebb alsó légbeömlő, és a korábbi, kis kerek menetfények hiánya tűnik fel. Ezen kívül a fényszórók belsejét is lecserélték, az újakban már C alakú LED-sáv van – ez veszi át a nappali menetfény szerepét – és a hűtőrács mintázata is fémszínű, vízszintes gyufaszál-mintával egészül ki. Új még az ajtó alján a színre fényezett ütközésvédő műanyag – eddig fekete volt ez az alkatrész – de a hátsó lámpákat és a hátsó lökhárítót is megváltoztatták.

Új még a mangósárga fényezés – eddig egy ennél hidegebb sárga árnyalatot kínáltak – és igazítottak a motorválasztékon is. A 110 lóerős GT, amely a tavaly ősszel bevezetett Euro6d Temp normának esett áldozatul, egyelőre ugyan nem tért vissza, viszont a két másik motor erősebb lett. A korábban 70 lovas, ezres, háromhengeres szívómotor 65 és 75 lóerős változatban él tovább, a 900-as turbómotor teljesítménye pedig 90-ről 95 lóerőre nő. Alapáron mindkét motorhoz ötfokozatú kézi váltót kínálnak, de a turbóshoz hatfokozatú manuális is rendelhető lesz.

Az új Twingót élőben a márciusi Genfi Autószalonon láthatja először a közönség.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.