Igazi tank Cadillac terepjáróból

2019.01.25. 06:26

Sokan kínálnak páncélozott terepjárókat manapság – némelyik luxusautó-gyártó maga is foglalkozik az efféle igények kielégítésével – de ennyire látványos kevés akad köztük.

A Lexani nevű céget elsősorban a felnijeiről ismeri a világ, de egy ideje működik egy autóátalakító műhelyük is, amely mindenféle autókkal kapcsolatos egyedi igény kielégítésére szakosodott. Náluk készült ez a talpig feketébe öltöztetett, nyújtott és páncélozott Cadillac Escalade is, amelynél elrettentőbbet nehéz elképzelni – talán csak a legnagyobb Aurus Senat váratlan megjelenése lenne ijesztőbb.

Az Escalade eleve nem egy apróság, de itt pontosan egy méterrel hosszabbították meg az autót. A hossza így közel 6,7 méteres, azaz még épp nem tartozik a teljesen magatehetetlennek látszó sztreccslimók közé, de már bőven a tiszteletet parancsoló kategória. Emellett valós védelmet is nyújt: a B7-es minősítés azt jelzi, hogy még páncéltörő kézifegyver-lövedékek ellen is teljes védelmet nyújt.

Belül természetesen luxuskörnyezetet kínál az óriás-Cadillac: szembefordított négy ülést, nagyképernyős TV-vel, fekete bőr kárpitozással és csillagmintás hangulatvilágítással a tetőkárpitban.

Az autó árát egyelőre nem ismerjük, így csak sejthető, hogy igen magas összeg lehet, hiszen az Escalade eleve 95 ezer dolláros, azaz durván 27 millió forintos autó, és ritka az olyan egyedi átalakítás, különösen az ilyen szinvonalú, amelyre nem kell az autó árát legalább még egyszer rákölteni.