Új alapmotor a Renault-Nissannál?

2019.01.29. 12:35

Az elmúlt fél évben tucatnyi Dacia, Nissan, Renault és Mercedes modellben jelent meg az új, 1,33 literes négyhengeres turbómotor, de az új Nissan Micra változatok kapcsán kiderült, hogy van ennek a turbós benzinesnek egy háromhengeres változata is.

A Nissannál 1.0 DIG-T lesz a neve, és a korábbi, 90 lóerős 900-as háromhengeres helyére érkezik, amelyet a Renault kisebb modelljeiből is ismerhetünk. A Micrában most két változatát mutatják be: a 100 lóerőset, és az N-Sport változatba kerülő 117 lóerőset. Az előbbivel 10,9, az utóbbival 9,9 másodperc alatt lehet majd elérni a százas tempót, azaz egész dinamikus autózást tesz majd lehetővé. A Micra N-Sport az új, erősebb motor mellett egy centivel leültetett futóművet és néhány optikai módosítást is kínál, amilyenek például a fekete felnik.

Valószínű, hogy az új, ezres turbós benzines később ugyanúgy felbukkan majd a Renault és a Nissan egyéb kisautóiban, ahogy az 1,33 literes rokon, bár abban nem lehetünk biztosak, hogy a Mercedes ezt is a nevére veszi, mint a négyhengerest.