Megvillan a következő Subaru Legacy

2019.02.01. 16:32

A jövő héten nyíló Chicago Auto Show-n mutatkozik be a Subaru Legacy következő generációja. Első pillantásra nem tűnik jelentősnek a változás, bár akad néhány gyanús részlet.

A tetővonal és az autó arányai látszólag semmit sem változtak, legfeljebb az autó orrán látszanak jelentősebb változtatások. Ugyanakkor van a fotónak egy meglepő részlete: a hátsó ajtó ablakának kontúrja, amely néhány centivel egyértelműen előrébb került. Ez alapján az sem elképzelhetetlen, hogy a változtatások jelentősebbek, mint ahogy azt első látásra feltételeznénk.

A jelenlegi Legacy mindenesetre épp öt éves lesz az idén, ugyanígy a Chicago Auto Show-n leplezték le 2014-ben, azaz az sem lehetetlen, hogy a Subaru teljes modellváltást hajtson végre, de valószínűbb, hogy ha így is lesz, csupán a meglevő modell alapos átdolgozását nevezhetik majd új Legacynak, és nem egy gyökeresen új típust.

A külső képen kívül a középkonzolt mutatták meg egy fotón a gyáriak, ahol látszik, hogy nagy, álló formátumú érintőképernyőn át lehet majd irányítani a legtöbb funkciót, amely körül azért meghagytak néhány kapcsolót és tekerőgombot is.

A Legacy premierjét február 7-én tartják Chicagóban, azaz egy szűk hét múlva kiderülnek a további részletek is.