Újragyártják az elsüllyedt Porschéket

2019.03.19. 16:14

A Grande America nevű szállítóhajó március 12-én süllyedt el a francia partok mentén, Latin-Amerikába tartó rakományával. Ha ki is emelik, a sós víz mostanra minden járművet tönkretett már, de úgy néz ki, még azokat sem éri kár – némi várakozási időn túl – akik már nem gyártott autókülönlegességet kaptak volna.

A Porsche 911 GT2 RS-ből állítólag négy példány is a hajón volt. Ezt a típust már nem gyártják, de úgy néz ki, a német sportkocsigyártó a körülményekre tekintettel mégis pótolja ezeket az autókat. Valószínűleg még minden rendelkezésre áll a gyártáshoz – a 992-est még épp csak bemutatták – így jelentős pluszköltségek nélkül készíthetnek néhány további GT2 RS-t.

A GT2 RS a 911-es előző generációjának abszolút csúcsmodellje volt: 2017-ben mutatták be, 700 lóerős turbómotorral és 80 millió forint körüli árcédulával. Érthető, hogy olyan vevőket, akik ennyit képesek és hajlandóak fizetni egy Porschéért, a gyártó nem enged el egykönnyen.

(Frissítés: Most kaptuk a hírt egy olvasónktól, aki a Porschénél dolgozik, hogy öt GT2 RS-t gyártanak újra a hajóbaleset miatt.)Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.