Mindenkinek így kellene vezetnie

2019.03.20. 10:48

Bár az autógyártók legtöbbször csak a vásárlóikkal törődnek, a Jaguar most olyan tanácsokkal látja el a közönséget, amelyek mindenkinek a hasznára válnak, bármit is vezessen.

A rövidfilm azt taglalja, hogy hogyan érdemes elhelyezkednünk az autóban. A tanácsok Dr. Stever Iley-től, a Jaguar Land Rover orvos-igazgatójától származnak, és nagyjából egybevágnak azzal, amit eddig is hallottunk az ideális vezetési helyzetről. Eszerint az ülést és a kormányt úgy érdemes beállítani, hogy a gerinc függőleges legyen, a hát és a vállak végig érintkezzenek az üléstámlával, a karok és a lábak pedig kissé behajlítva érjék el a kormánykarimát, illetve a pedálok végállásait. Fontos még, hogy úgy helyezkedjünk el az ülésben, hogy a combunk végig felfeküdjön az ülőlapon, és a Jaguar orvosa szerint érdemes kiüríteni a zsebeinket is.

Ezek a tanácsok azért is érdekesek, mert azt mutatják, hogy az autógyártó ilyen testhelyzetre tervezi az autó minden lényeges rendszerét. Egyebek közt valószínűleg így lehetünk a legnagyobb biztonságban, hiszen a biztonsági öveket és a légzsákokat is erre a testtartásra találták ki. És valószínűleg nem csak a Jaguarnál: bár akadnak eltérések az egyes gyártók által figyelembe vett testméretek közt, az ideális testtartás valószínűleg mindenki hasonlóan képzeli.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.