Turbós hibrideket ígér a Ford

2019.03.27. 06:47

Amit a Ford április elején tervez bemutatni – a 48 voltos hibrid hajtással kiegészített ezres turbós háromhengerest – az alighanem a legújabb divat a motorfejlesztésben.

1

Jövőre ismét szigorúbb szén-dioxid-kibocsátási szabályok lépnek életbe az EU területén, amelyeknek a betartásához újabb trükkökre lesz szükség. Ez az egyik: a szíjhajtású integrált starter-generátor és a 48 voltos hibrid rendszerek bevezetése. A Ford az ezres Ecoboost motort egészíti ki ezzel, így a Fiestában 112, a Focusban 106 g/km-re csökkenthetik a szén-dioxid-kibocsátást, ami 4,9 illetve 4,7 literes átlagfogyasztásnak felel meg száz kilométeren.

ST-Line Race Red 005 1280

A Ford részéről azt hangsúlyozzák, hogy ezzel a rendszerrel az autók dinamikájának romlása nélkül csökkenthető az átlagfogyasztás. És mivel ezek jelenleg a legnépszerűbb Fordok az európai kínálatban, ezeknek a fogyasztását csökkentve valószínűleg érezhetően javul majd a Fordok átlagos szén-dioxid-kibocsátása is. Ez utóbbinak 2020 végére 95 g/km alá kellene csökkennie (ez kb. 4,1 literes fogyasztásnak felel meg benzinben), ha a Ford nem szeretne vaskos bírságot fizetni.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.