Masterpiece: egy igazán nagyképű Kia

2019.03.29. 07:06

A Kia egyszer már randán megbukott a legnagyobb SUV-k piacán: a Borregót 2008-ban kezdték forgalmazni, és négy éves pályafutása alatt egyszer sem kelt el évi tízezernél több. Ám úgy látszik, ismét nekifutnak a feladatnak, és a Mohave Masterpiece nevű tanulmány révén mutatják meg, hogy hogyan.

A formaterv alapján a Telluride egy még masszívabb kivitelének tűnik, bár az orr-rész a teljes szélességű hűtőráccsal és az azt fogszabályzó-jelleggel megszakító LED-es világító elemekkel egészen új motívum. Érdekes részlet még, hogy nem a Kia jelvényét viseli az autó: a Mohave márkajelzésként tűnik fel az orr-részen, a Kiához tartozását csak a jellegzetes, középen megvastagított hűtőrács-keret jelzi.

Nehéz megjósolni, hogy a Masterpiece-nek mennyi esélye lehet a sikerre bárhol a világon: ahhoz, hogy komoly tényezővé váljon, valamivel ki kellene tűnnie a hasonló, nagy testű terepjárók közül, és ehhez nem tűnik eléggé jellegzetesnek. Arra pedig viszonylag kevés esély látszik, hogy valami olyan különleges műszaki megoldást vessenek be, ami Amerikában a helyi konkurencia elé helyezné a vásárlók számára a típust.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.