A BMW lakhatja be a Honda hátrahagyott brit üzemét

2019.03.30. 10:44

Egy kis vigasszal szolgálhat a briteknek a Brexit körüli bizonytalanságban a hír, hogy a BMW egyelőre nem menekül a szigetországból. Sőt, az Autocar értesülései szerint beköltözhetnek a Honda által üresen hagyott üzemcsarnokokba.

bteb

Februárban jelentette be a Honda, hogy teljesen felhagy az európai gyártással. 2021-től állítják le a Swindonban működő gyárukat, ami ugyan 150 ezer autó/év mennyiségre képes, de az utóbbi években nem működött teljes kapacitással. Ezek után nem volt meglepő, hogy a Brexit, valamint az EU és Japán között február elejétől érvényes új kereskedelmi szerződés mellett már nem itt képzelték el a jövőjüket. 

Az Autocar úgy tudja, a BMW nem készül lelépni a britektől, sőt, kihasználnák, hogy a Honda maga után hagy üzemeket és ami talán fontosabb, képzett munkaerőt. Állítólag már az is megvan, mi készülne a japánok helyén. A vártnál is jobban fogyó X1-est gyártanák Swindonban a Honda kiköltözése után. Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.