Megint lesz Ford Puma, csak nem olyan

2019.04.04. 06:37

Épp csak megvillantotta a Ford a következő Puma modellt, amely még az idén bemutatkozhat, és gyártani is tervezik, méghozzá a romániai Ford üzemben.

A Ford világszerte ráfekszik a terepjáró-fazonú modellek forgalmazására. Alighanem ennek köszönhető, hogy jön egy ötödik terep-Ford az Ecosport, a Kuga, az Edge és az Explorer mellé az európai kínálatba. Az már kiderült, hogy Pumának fogják hívni, méretben az Ecosport és a Kuga közt lesz valahol, de ezeknél fiatalosabb karakternek szánják.

Az is kiderült, hogy ez lesz az a termék, amellyel feltölthetik a román Ford üzem kihasználatlan kapacitását, amely a B-Max gyártásának leállításával keletkezett.

A Puma nevet eddig egyetlen autón alkalmazta a Ford: az 1997 és 2002 között, a Fiesta alapjaira gyártott kisméretű, elsőkerék-hajtású kupén. Annyi azonban egyértelmű, hogy erre még csak nem is hasonlít az új Puma, hisz ez magas építésű lesz és ötajtós.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.