Heteken belül megmutatják a Mercedes GLB-t

2019.04.05. 07:08

Arról egy ideje már tudunk, hogy a Mercedes dolgozik a fronthajtású platformján alapuló, a GLA-nál tágasabb szabadidő-autón, de hivatalosan most először mutatják meg, egyelőre még tanulmányautóként.

glb tsr

A GLB-ről a korábbi kémfotók alapján annyi sejthető, hogy ismét egy szögletesebb, terepjárósabb karakterű autó lesz – amilyen a GLK első generációja volt – de ebből az előzetes egyelőre nem sokat mutat. Azon ugyanis a belső tér egy szelete látható, alighanem a Mercedes műszerfalak egy következő generációjával. A jellegzetes, széles LCD kijelző itt már hajlított, és nem két panelből áll össze, a kormánykerék még vaskosabbnak hat, a légbeömlők még inkább halálcsillag-lézerágyú jellegűek – az összkép ugyanolyan, csak elegánsabb, ügyesebb, jobban kitalált, mint eddig.

Korábban azt gondoltuk, hogy a GLB lehet a Mercedes számára a menekülés útja az összeomló egyterű-piacról, de azóta kiderült, hogy a márka egyelőre megtartotta a B osztályt. Ezzel együtt nyilván úgy vélik, hogy a GLA mellett elfér egy tágasabb SUV-szerűség, célszerűbb formatervvel. Ám az is látszik, hogy óvatosan közelítenek az új modell bemutatásához, alighanem ezért állítják ki április 16-án, Sanghajban tanulmányautóként, és nem kész típusként a GLB-t.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.