Íme, az új magyar AMG Mercedes

2019.04.09. 12:21

A Mercedes az utóbbi hónapokban több hasonló 35 AMG típusváltozatot is bemutatott. Az A osztály ötajtós, majd szedán változata után itt a Kecskeméten gyártott CLA-ból is ugyanez a kivitel.

Nem véletlen, hogy a Mercedes épp ezt a 306 lóerős AMG változatot nyomatja ennyire. Bár már beharangozták, hogy lesz 45 AMG kivitel is, 400 lóerő feletti teljesítménnyel, ez a száz lóerővel gyengébb változat is bőven túlzás az átlagos sofőrök képességeihez mérve. Közben valószínűleg kellemesebb karakterű a kevésbé kihegyezett motor, kevesebb nagyon drága alkatrészt kell beleépíteni, és mivel a konkurencia nagy része is kb. itt jár a kétliteres turbómotorokkal, a számháborúban is állja a sarat.

A CLA 35 a gyári adatok szerint egy egész kicsivel lassabb az A osztálynál: a gyorsulása százig egy tizedmásodperccel többet, 4,9 másodpercet vesz igénybe, de ennyi az összes eltérés a már nyilvánosságra hozott dinamikai adatokban. Természetesen ez is simán eléri a 250 km/h-s leszabályzási sebességet. A gyári fogyasztási adata 7,2-7,3 liter száz kilométerre.

Ezt a CLA AMG változatot a New York International Auto Show-n mutatják be alig egy hét múlva, április 17-én.