Tizennégy csillagot kapott két autó az EuroNCAP-tól

2019.04.11. 10:15

Az EuroNCAP legújabb törésteszt-sorozatában ezúttal csupán két típust vizsgáltak: a Range Rover Evoque-ot és a Citroën C5 Aircrosst. Az előbbi öt csillagot kapott – ezek alapján nem is lehetne biztonságosabb – az utóbbi viszont kilencet.

Ez pedig nem jelent jót, mivel ebben az esetben arról van szó, hogy kétféle minősítést ítéltek az autónak. Az egyik mindazokra a kivitelekre vonatkozik, amelyekbe nem kerül automata vészfék – és mivel ezt a pontozási rendszer konkrétan duplán veszi figyelembe, itt gyakorlatilag automatikusan elvész egy csillag – míg a másik a magától fékezgető változat eredménye. Ez utóbbi ötcsillagos, magyarán a C5 Aircross biztonságával sincs nagy probléma.

Talán valamivel többet mond, hogy az Evoque a felnőttek védelmére 94, a gyermekekére 89%-ot kapott, míg a C5 Aircross vészfék nélküli változata esetében ugyanez a két érték 87 és 86%.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.