Hiába vinné a PSA, nem eladó a Jaguar Land Rover

2019.04.14. 11:48

A PSA nem lakott jól az Opellel – tudni ezt már róluk egy ideje. A Fiat-Chrysler (FCA) felvásárlása állítólag nem jön össze, a Jaguar Land Rovert pedig hiába vették célba, az indiai anyavállalat előre közölte, nem lesz üzlet. 

2

A PSA kényszeresen vásárolna. A cégcsoport elnöke, Carlos Tavares azt mondja, a globális terjeszkedés most a fontos nekik, ehhez pedig partnerre van szükségük. Az Opel nagy vétel volt, de azzal is leginkább Európában lettek erősebbek. Az FCA-val Észak-Amerikába tudnának betörni, a Jaguar Land Rovertől pedig egy egész kiforrott villanyhajtás-technológiát lehetne integrálni a csoportba.

jlr lookers showroom-outside-3

Az FCA-val már több körös tárgyaláson is túl vannak. 45 milliárd dolláros ajánlatról tud a sajtó, amire állítólag nemet mondtak az olasz-amerikai konszernnél. A JLR-nél még nem volt hivatalos megkeresés. Tavares beszélt az üzletről, de úgy néz ki, le sem kell ülniük a JLR-t tulajdonló indiai Tata vezetőivel, ugyanis a cég szóvivője jelezte, nem adják el a brit márkáikat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.