Hatalmas spórolásba kezd a Mercedes

2019.04.18. 16:55

Az utóbbi évtized viszonylag kiszámíthatóan alakult a Daimlernél, de az idei vezetőcsere kapcsán már megindultak a pletykák. Tavaly jelentették be, hogy Ola Kallenius idén májustól átveszi a vezérigazgatói posztot, és ezzel kapcsolatban láttak most napvilágot a költségcsökkentésre vonatkozó információk a német Manager Magazin hasábjain.

DSC07935

Ezek szerint az új vezérigazgató programjában 2021-ig több mint 8 milliárd euró költségcsökkentés szerepel, és amiből a személyautó-gyártásban 6 milliárdot, a teherautó-gyártásban 2 milliárdot terveznének megspórolni. A pontos tervek egyelőre nem ismertek, bár az önmagában is jelentős megtakarítást hozhat, hogy a Smart márka fenntartásának és fejlesztésének terheit megosztják a kínai Geelyvel. Szintén tényként kezeli a magazin, hogy Kallenius megszakítaná a Mercedes és a Renault-Nissan együttműködését, bár ennek az életben tartására a partner részéről sem látszik komolyabb szándék.

A terveket valószínűleg május 22-én, a Daimler éves közgyűlésén ismerheti majd meg a közönség – hivatalosan ott kerül majd sor az új vezérigazgató beiktatására is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.