Azerbajdzsánban is elkezdték gyártani a 30 éves Peugeot 405-öt

2019.04.20. 08:47

Önmagában nem meglepő, hogy a Kaukázus környékén máshol tart az autóipar, mint nálunk, az viszont furcsa egy hír, hogy elindult Azerbajdzsánban a 1987-ben bemutatott Peugeot 405-ös gyártása.

nfhgnf

Az azeriek a közeli Iránból vették át a nyolcvanas évek Peugeot-jának gyártását - pontosabban összeszerelését a szomszédban készült elemekből. Az Iran Khodo nevű vállalat még a kilencvenes években kezdte el gyártani a 405-öst és gyártják a mai napig pár változtatással. Kívül csak enyhékkel, a présekhez nem nagyon nyúltak, egyedül a fényszórókon szembetűnő, hogy eltelt három évtized. Odabent viszont dolgoztak rajta sokat. 

b5b5

Az azeriek az Iránból hozott alkatrészekből összeszerelt ős-Peugeot-t egy 100 lóerős 1,8-assal és egy tizenhatszelepes, 105 lóerős 1,6-ossal árulják majd Khazar 406 néven, 2,5-3 millió forint körüli áron. 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.