2021-től minden AMG Mercedes hajtásában lesz valamennyi villany

2019.04.23. 14:21

Tisztán villanyhajtásról még szó nincs, de ha kis mértékben is, a 2021 utáni AMG Mercedesek hajtásában már mind lesz valamennyi villany. Az AMG-főnök vetítette előre a sportrészleg közeljövőjét.

4

Mielőtt még kitörne a pánik a benzinvérűek között, jusson mindenki eszébe, hogy a 48 Voltos rendszer már most sem példátlan az AMG-nél, az 53-as jelölésű kivitelekben már ott van a hajtásban. Tobias Moers, az AMG első emberének egy friss interjúja szerint is inkább csak az ehhez hasonló lágy hibridekről lesz szó a következő korszakban, az viszont általános lesz, azaz nem lesz olyan új AMG Mercedes 2021-től, amiben nincs legalább egy 48 Voltos rendszer. 

A tisztán elektromos AMG-k még nagyon távoliak, várhatóan a következő évtizedben sem lesznek általánosak, az első konnektoros hibridjük viszont nincs messze. A négyajtós GT tanulmányuk már ilyen volt, és várhatóan az abba került hibridrendszer megmarad a szériaváltozatban is. Azzal pedig rögtön lenne egy direktkonkurensük a Panamera Turbo S E-Hybrid ellen. 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.