Egyszerűsíti sportkocsi-választékát a Nissan

2019.05.03. 06:52

Elég bizonytalan a Nissan Z sportkocsik jövője, de egyelőre csak a vászontetős változat megszűnése biztos. Az indok egészen egyszerű: a változat iránt folyamatosan csökkent a kereslet, és mostanra olyan szintre esett, hogy az eladásból származó bevétel valószínűleg a gyártási költségeket sem fedezi.

A 370Z Roadster 2009 óta kapható, és 2010-ben adták el belőle a legnagyobb mennyiséget: 10 ezret az Egyesült Államokban és mintegy 2200-at Európában. Ehhez képest tavaly 3468-et adtak el Amerikában, és 701-et Európában, ami arra utal, hogy a tízéves sportkocsi ma már nem igazán vonzó ajánlat. Így csak a kupé marad, bár nem tudni, hogy azt még meddig tartják piacon.

Úgy tudjuk, a már fejlesztés alatt áll a következő változat, bár ezúttal egy másik modellel közös platformot használnak majd a spórolás jegyében. Ezzel kapcsolatban legutóbb azt a pletykát lehetett hallani, hogy az Infiniti Q60 alapjait használják majd a következő Z-hez, bár az elég bizonytalan, hogy mikorra lehet eredménye a fejlesztésnek.