Tankot csináltak egy Bentley-ből

2019.05.19. 14:47

Nincsen feleslegesebb jármű a világon, de nagyon kipróbálnánk.

bentley-ultratank

Az Academe G YouTube csatorna alkotói fogtak egy első generációs Bentley Continental GT-t, kipakolták alóla a gyári futóművét és a helyére egy gumilánctalpas felépítményt raktak. Előre egy UAZ tengelye került, a sebességváltót pedig egy GAZ teherautóból kölcsönözték. A motor viszont maradt az eredeti hatliteres W12-es. és az utastéren sem változtattak, így meglehetősen groteszk látvány a kifinomult angol luxus lánctalpakon.

A fenti videón már mentek is néhány kilométert a brutális szerzeménnyel, és egészen jól vizsgázott a Bentley Ultratankra keresztelt jármű. Ugyan fék még nincsen, és a fordulással is vannak gondok (nem jól számolták ki a gumitalp feszességét), de sikerült 50 km/h-ra felgyorsítani a monstrumot. A projekt résztvevői ezzel azonban még nem elégedettek, céljuk, hogy 100-zal repeszthessenek a nem mindennapi járművel és szeretnének ajtókat varázsolni a gépre.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.