Így búcsúzik a BMW a Mercedes-vezértől

Az autóipari vezetők általában jellegtelen, öltönyös urak kevés karakterrel, igazán ismerni sem szokás őket, vagy legfeljebb a nevüket. Dieter Zetsche nem egészen ilyen. A kedves, nagy bajuszú, kopaszodó úrból, aki ma távozik a Mercedes éléről, az iparág legismertebb karaktereinek egyike lett.

Nyilván ennek köszönhető, hogy a BMW sem hagyja szó nélkül a távozását: forgattak egy reklámfilmet Zetsche utolsó napjáról – természetesen egy ügyesen kiválasztott hasonmással. Még utoljára szelfizik néhányat, leadja a belépőjét, hazaviszi a szolgálati S osztály – aztán, amikor maga marad, a garázsból előhozza a BMW i8-asát, és elszáguld. A felirat alatta: végre szabadon. Aztán egy másik felirat következik, amelyből kiderül a lényeg: Köszönet, Dieter Zetsche, a sok évi inspiráló versengésért.

Nos, leköszönő igazgató ennél nagyobb elismerést aligha kaphat. Ami azt illeti, Zetsche alatt a Mercedes visszaszerezte vezető helyét a prémium-márkák piacán a BMW-től, és Münchenben nem is nagyon találják az ellenszert, legalábbis egyelőre. Így számukra Dr. Z távozása reményteli esemény lehet: hátha az utódja képes lesz hibázni.

A videós üzengetésnek egyébiránt van már előzménye a két márka között. Ezt a Mercedes csinálta a BMW 100. születésnapjára nem olyan régen:

Az oldalról ajánljuk

  • Hírek
Az irodai munkásokat is a gyártósorra küldte a Honda ohiói üzemében

Először önkénteseket vártak, de az irodai dolgozók nem kapkodtak a lehetőségért.

július 31., 14:54

  • Hírek
Végre, van már gyári Mustang 800 lóerő felett

Lassanként a Ford tuningmárkája, a Shelby American is beszáll a lóerőversenybe, amit a Dodge indított.

tegnap, 15:28

  • Autójogász
Akkor is kivilloghatnak a belső sávból, ha teljesen szabályosan használom?

A megengedett sebességnél nem lassabban kerülöm a kamionsort, ilyenkor is félre kéne állnom a nálam gyorsabbnak?

július 31., 11:38

  • Vélemény
Mi a baj a modern villanyautókkal?

Pár hete megállt alattam egy villanyautó az autópályán, 100 körüli tempónál. Bosszantó, de a jelenség túlmutat önmagán.

július 31., 18:03