Így búcsúzik a BMW a Mercedes-vezértől

Az autóipari vezetők általában jellegtelen, öltönyös urak kevés karakterrel, igazán ismerni sem szokás őket, vagy legfeljebb a nevüket. Dieter Zetsche nem egészen ilyen. A kedves, nagy bajuszú, kopaszodó úrból, aki ma távozik a Mercedes éléről, az iparág legismertebb karaktereinek egyike lett.

Nyilván ennek köszönhető, hogy a BMW sem hagyja szó nélkül a távozását: forgattak egy reklámfilmet Zetsche utolsó napjáról – természetesen egy ügyesen kiválasztott hasonmással. Még utoljára szelfizik néhányat, leadja a belépőjét, hazaviszi a szolgálati S osztály – aztán, amikor maga marad, a garázsból előhozza a BMW i8-asát, és elszáguld. A felirat alatta: végre szabadon. Aztán egy másik felirat következik, amelyből kiderül a lényeg: Köszönet, Dieter Zetsche, a sok évi inspiráló versengésért.

Nos, leköszönő igazgató ennél nagyobb elismerést aligha kaphat. Ami azt illeti, Zetsche alatt a Mercedes visszaszerezte vezető helyét a prémium-márkák piacán a BMW-től, és Münchenben nem is nagyon találják az ellenszert, legalábbis egyelőre. Így számukra Dr. Z távozása reményteli esemény lehet: hátha az utódja képes lesz hibázni.

A videós üzengetésnek egyébiránt van már előzménye a két márka között. Ezt a Mercedes csinálta a BMW 100. születésnapjára nem olyan régen:

Az oldalról ajánljuk

  • Hírek
AMG: V8-as helyett négyhengeres hibrid?

Először a C63 AMG-ben válthatják le a nyolchengeres turbómotort az A osztály négyhengeresére.

tegnap, 07:10

  • Hírek
Félelmetesen gyors kisbuszt épített a Hyundai sportrészlege

A hátsókerék-hajtású, nyolcüléses iMax N keresztben autózásra épült, de nem csak arra alkalmas.

tegnap, 12:58

  • Tesztek
Taycan, a villanyautók Porschéja

Nem arról van szó, hogy a Taycan gyors. Arról van szó, hogy a Taycannal autózni jó. Jobb, mint eddig bármi mással, amit áram hajtott.

október 14., 06:19

  • Közélet
Így halsz meg a vasúti átjáróban

Az Audi a vonat elé hajtott, az bevágta az árokba az autót, vezetője meghalt. Tragédiája tanulságos, de nem egyedi. Tanuljatok belőle!

október 16., 13:48

  • Nepperűző
Korai Multiplát szabad?

Ausztriából hoznám be, nincs benne kétszázezer kilométer se. Mire figyeljek majd?

október 17., 11:37