Kiszivárgott az új Opel Corsa

2019.05.22. 12:38

Utoljára 2006-ban köszönthettünk teljesen új Corsát – bár a 2014-es modellt újnak mondták, nem más, csak egy erős frissítés eredménye – az idén viszont jön a következő. És úgy néz ki, ezek már a végleges autót mutató képek.

Egy francia fórumon jelentek meg a fotók, amelyeken már az új Peugeot 208-assal azonos alapokra épített Corsa látható (az álcázott prototípusát már vezethettük, friss menetpróba erre). A rokonság több részlet alapján is sejthető – például itt is ugyanolyan, furán lecsúszott ajtókilincseket és vaskos hátsó tetőoszlopot találunk – viszont láthatóan igyekeztek az autót az Opel simább stílusához igazítani. A részletek persze eltérnek, az Opel oldalán markáns él fut, ahol a Peugeot-n csak egy domborulat fut végig, de a két autón mintha minden centire ugyanott lenne.

Ez nyilván a rohamtempónak köszönhető: bár egy új Corsa fejlesztését épp befejezték 2017-ben, amikor a GM eladta az Opelt a PSA csoportnak, a 2018-ra tervezett bemutatót eltolták, és a fejlesztést újrakezdték, mivel a GM műszaki megoldásainak használatáért fizetni kellett volna. Így is világrekordnak tűnik, hogy két év alatt sikerült összehozni ezt az autót, ami egyébként vagy száz kilóval könnyebb az elődjénél, és a CMP platform lehetőségeinek köszönhetően szinte azonnal készülhet belőle elektromos változat is.

Úgy tudjuk, a világpremiert még ebben a hónapban megtartja az Opel, ennek köszönhető a fotók kiszivárgása is, így hamarosan sokkal többet is megtudhatunk az új kiskocsiról. Ám nagy meglepetés nem várható: nyilván itt is a Peugeot szabvány megoldásait alkalmazzák majd, bár úgy tudjuk, a 208-as és a Corsa hangolásában, és az olyan részleteiben, mint az ülések vagy a futómű hangolása, jelentősen eltér egymástól.