Mégiscsak eljön a BMW X8?

2019.05.23. 06:24

A BMW blog szerint már készül az X8-as, amely drágább, és célszerűtlenebb lesz az X7-esnél, de épp ettől lehet az új közönségkedvenc.

Fotó: X-Tomi Design
Fotó: X-Tomi Design

A nagy modellek hűtőmaszkjaival a BMW épp most mutatja meg, hogy a vásárlók pénzéért szívesen beáll a sorba, kerül amibe kerül. Ennek a belső irányzatnak lehet a következő képviselője az X8 néven emlegetett modell, amely a cég SUV kínálatának legdrágább modellje lehet.

A pletykák szerint csupán négyüléses lenne az X7 műszaki alapjaira épülő óriás: négy hatalmas fotelben lehetne benne terpeszkedni. Emellett nyilván látványosabbnak kell lennie az X7-nél, ami már a formaterv dolga, bár korántsem biztos, hogy a sort folytatva az X4-es és X6-os kupé-fazonú tetővonalát örökölheti az X8 is.

A típust állítólag G09 gyári kóddal fejlesztik, és úgy tudjuk, már az X8 nevet is levédette a BMW, bár ez önmagában csak arra lenne bizonyíték, hogy nem szeretnék, ha más használná fel ezt a típusjelzést.

Ha igaz a hír, hogy a fejlesztésről csak az idén év elején született döntés, akkor még három-négy évet biztosan várunk kell az X8-ra.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.