Összetört vontatmányból szórta meg az M5-öst egy kamionos

2019.05.29. 10:47

Az M1-esen összetörte a vontatmányát, de tovább hajtott, végül az M5-ösön állították le ezt a szerb kamionost kedden, miután megszórta a pályát a roncsból kihulló dolgokkal.

A román horrorfurgonnál talán nem látványosabb, de veszélyesebb baleset utáni továbbhajtásról ír a Police.hu. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányságra kedd délelőtt érkezett bejelentés, hogy az M5-ösön, Dabas térségében egy törött kamiont láttak, ami sérült vontatmányából szórja az útra a rakománya darabjait. A Dabas Autópálya Alosztály járőrei aztán egész hamar, az M5-ös 54. kilométerszelvényénél utolérték, leterelték, majd ellenőrizték a szerb kamiont és annak szintén szerb vezetőjét. 

Az ellenőrzés alatt kiderült, hogy a kamion még aznap, az M1-esen rongálódott meg, azaz ha csak nem állítják félre, valószínű a déli határig ment volna vele a sofőr. A rendőrök a Dabasi Rendőrkapitányságon állították elő a szerb kamionost gyorsított szabálysértési eljárás lefolytatása céljából, amelynek keretében pénzbírsággal sújtották, a pótkocsi forgalmi engedélyét pedig még a helyszínen elvették.