Eladó a legismertebb busztársaság

2019.05.31. 15:49

Brit tulajdonosa szabadulna a Greyhound busztársaságtól, amely az Egyesült Államok egyetlen, menetrendszerű távolsági utasszállítást végző busztársasága.

greyhound

A legendás vállalat 1914 óta működik, és mára versenytárs nélkül maradt. Ám úgy néz ki, az üzemeltetése így sem igazán jó üzlet, hiába szállítanak 2400 célállomásra évi 17 millió embert. Az elemzések szerint hiába fektetett a jelenlegi tulajdonos, a FirstGroup jelentős összeget a Greyhound korszerűsítésébe és reklámozásába, az eredmények elmaradtak. Így most az eladás mellett döntöttek.

A brit székhelyű FirstGroup egyébként az Egyesült Államok legnagyobb iskolabusz-üzemeltetője is, és az az üzletág, úgy néz ki, jól megy. A távolsági busz-üzletnek azonban nem kedveztek az elmúlt évek eseményei. Egyrészt olcsóbb lett a repülés, amely még a zaklatásnak beillő reptéri ellenőrzés ellenére is sokkal gyorsabb és kényelmesebb utazási mód, másrészt a tartósan alacsony üzemanyag-árak miatt még többen utaznak saját autóval, mint korábban.

Egyelőre nem tudjuk, hogy van-e jelentkező a Greyhound megvásárlására, de a cég jelenlegi vezetője szerint a legendás név és Észak-Amerika legnagyobb autóbusz-hálózata sok érdeklődőt vonz majd.