Városi terepjáróként tér vissza a Ford Puma

2019.06.25. 15:03

A típusról viszonylag keveset tudunk, annyi viszont biztos, hogy a Fiesta műszaki alapjaira épül, és Romániában állítják majd elő.

puma lk

Eddig a Ford csak az Ecosportot kínálta a kis terepjárók szegmensében, és bár a modellfrissítések óta az is egész tisztességesen fogy, úgy látszik, szükségesnek érezték egy dinamikusabb autó bemutatását. A premier előtt kiszivárgott képen is látszik, hogy a forma leginkább egy felfelé megnyújtott Focust idéz, az oldalablakok vonalvezetése pedig kifejezetten sportos jelenséggé teszi az autót.

Amit előre lehet tudni, a kínálat nagy részébe ezres turbómotorok kerülnek 100 és 130 lóerő közötti teljesítménnyel, sőt, egy enyhe hibrid kivitel is várható, több mint 150 lóerővel. Emellett viszonylag tágas, 400 liternél nagyobb csomagtérről is hallani, ami a sportos arányú formaterv mellett meglepetés.

A típus hivatalos bemutatásáig egyébként már csak órák vannak hátra: holnap már a hivatalos információk is nyilvánosak lesznek, ha minden igaz.

Forrás: Carbuyer

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.