Önvezető autós céget vesz az Apple

2019.06.27. 06:10

Az Apple korábban már jelezte, hogy ha autógyártási terveiről le is mondott, az önvezető rendszerek fejlesztésében komolyan kell vele számolni. Valószínűleg ennek az elhatározásnak köszönhető, hogy most felvásárolják a Drive.ai nevű kis céget, amely már működő önvezető járműveket tesztelt, ám úgy néz ki, elfogyott a pénzük.

driveaicar

A kis cég már márciusban jelezte a hatóságok felé, hogy elbocsátásokra készül, és beszünteti tevékenységét három hónapon belül. Így valószínű, hogy az Apple az utolsó pillanatban jelent meg a képben a cég felvásárlásával. Azt nem tudni, hogy milyen összegért jutottak a céghez, de az is valószínű, hogy kivételesen olcsón jutottak a fejlesztési eredményekhez és egy működő tervezőcsapathoz, ami sokkal nagyobb kincs ezen a területen, mint amennyit a cég kézzel fogható javai érnek.

Azon sem csodálkoznánk, ha kiderülne, hogy az Apple a Drive.ai-ra építve próbálna nagyobb játékossá válni ezen a fura, egyelőre vásárlók nélküli, de így is meglehetősen zsúfolt piacon, ahol többek közt a Google leányvállalata, a Waymo, az Uber és a Tesla is a legnagyobb nevek közé tartozik, az Apple viszont nem rendelkezik érdemi eredményekkel.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.