Háromféle Land Rover Defender készül

2019.07.02. 15:14

Akár az ős-Defenderből, az új generációból is háromféle méret készül majd. A három- és ötajtós mellett lesz egy nyújtott ötajtós is, több mint 5 méteres hosszal.

defender-muszerfal-sziluett

Állítólag az elnevezések is megmaradnak: a legkisebb a 90-es, a középső a 110-es, a legnagyobb a 130-as nevet kapja, bár az az összefüggés valószínűleg megszűnik, hogy a típusszám a tengelytávnak felelt meg hüvelykben mérve. Úgy tudjuk, a háromajtós változat hossza is 4,3 méter fölé nő, a középső változat 4,75 méter körül lesz, a legnagyobb Defender pedig 5,1 méteresre nő.

Az új Defendert Szlovákiában gyártja majd a Land Rover, és a korábbi alvázas konstrukciót alumínium önhordó karosszéria váltja. A típus várhatóan elveszíti a korábbi generációkra olyan jellemző munkagép jellegét: belső kialakításában és kényelmében sokkal közelebb áll majd a korszerű autókhoz, így szélesedhet a vásárlók köre, miközben az eddigi kommunikáció arra utal, hogy nem lesz gyengébb terepjárónak, mint legendás elődje.

Már azt is tudjuk, hogy a hivatalos világpremier szeptember 10-én lesz a Frankfurti Autószalonon, de ekkor állítólag csak a két kisebb változatot mutatják be, a 130-as, amelyből lesz három üléssoros kivitel is, egy évvel későbbre várható. Az európai piaci bevezetés 2020 elejére várható.