Új terepjáró készül a Mitsubishinél

2019.07.10. 14:16

Ki tudja, hanyadik arculatváltás zajlik épp a Mitsubishinél az elmúlt tíz évben, ennek a legutóbbinak azonban egyértelműen a Pajero Sport lesz az egyik legszebb példája: itt látszik eddig a legtisztább formában a Dynamic Shieldnek nevezett, végtelenül egyszerű orrkiképzés.

ps2020 tsr

Lényegében a Daimlerrel való szakítás óta keresi új stílusát a Mitsubishi, de eddig egyik arculatnál sem tartottak ki egy-két évnél tovább. Ám úgy néz ki, az Eclipse Crossról ismert egyszerű, de nem teljesen jellegtelen egyen-arc egyelőre kitart: nem csak az L200-ast dolgozzák át ennek megfelelően, de a terepjáró-változatot, a Pajero Sportot is.

Az alvázas terepjáró, amely itthon valamiért nem szerepel a kínálatban, várhatóan hasonló módosításokon esik át, mint az L200: az orrát és a hátulját alaposan átrajzolják, viszont az kevéssé valószínű, hogy a kettő között érdemben változtatnának: legfeljebb a felszereltség javulhat valamelyest.

A részleteket legkésőbb július 25-én, az új Pajero Sport bemutatóján egészen biztosan megtudjuk, de az már most is látszik, hogy a terepjáróra nem egy az egyben kerül rá az L200-as orra: ahogy a gyáriak fogalmaznak, igyekeztek sportosabb karakterűre szabni.