Ennél gyorsabb kerékcserét még nem láthattál

2019.07.16. 10:06

1,91 másodperc – a hétvégi Forma-1-es brit nagydíjon ennyi idő kellett a Red Bull Racingnek egy kerékcseréhez. Soha nem mértek még gyorsabb négykerekes cserét egy autóversenyen se.

tbr.gif

Amióta kivette az FIA a futam közbeni tankolást, gyakoriak a 2,5 másodperc alatti kerékcserék a Forma-1-ben. Az elméleti alsó határ már nem lehet messze attól, ahova most Pierre Gasly autójával jutott a Red Bull. Talán nem véletlen, hogy az eddigi, Williams által tartott 1,92-es rekord lefaragásához három év kellett a sorozatban, ahol minden a századmásodpercekről szól.

A DHL amúgy külön pontversenyt vezet a kerékcserék alapján az F1-es szezon alatt. Érdekes, hogy ez mennyire nincs összhangban a rendes pontversennyel. Itt a Red Bull vezet, az összetettben tökutolsó Williams a második, míg az idén szinte mindent megnyerő Mercedes csak az ötödik. Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.