Így néz ki egy kamu Lamborghiniket gyártó műhely

2019.07.17. 10:49

Egy rendőrségi akción készült képeknek hála megnézhetjük, hogy néz ki egy nagyüzemi replika-készítő műhely. Brazília mélyén működött ez a kamu Lamborghinikre és Ferrarikra szakosodott üzem, ahol a képek szerint a nulláról készültek a drága hamisítványok.

Curitibától nem messze, egy Itajaí nevű városban működött ez az apa-fia páros által vezetett műhely. A rendőrök nyolc készülőben lévő hamisítványt találtak itt, és a logóval varrt ülésektől az embléma-hegyekig szinte mindent, ami a munka teljes elvégzéséhez kell. Az ülések gagyisága még a képeken is átjön, de egy teljes replikáért így sem szerény pénzt, 180 ezer és 250 ezer közötti brazil reált (13-18 millió forint) kértek el a készítők. Fényezésben állítólag különösen jók voltak, ügyesen hozták a gyári színeket, de ettől még a kész autókról is könnyen lejöhet, hogy kamu. A műhelyben például egy beszerelésre váró Chevrolet Omega motort találtak, ami akár lehetne jó is, de Huracan 5,2 literes V10-eséhez ettől még nincs sok köze. 

A korrupt rendőrökkel erősen terhelt Brazíliából meglepő egy ilyen fogás. Egy efféle replikagyárat arrafelé jó helyre csorgatott kenőpénzekkel életben lehet tartani, de a helyi hatóságoknak muszáj volt lépniük azután, hogy a Ferrari és a Lamborghini képviselete hivatalosan is megkereste őket két hónappal korábban. A két olasz kézműves sportautógyártónak van egy közös csapata, aminek kimondottan az efféle márkakép-rontó borzalmak felkutatása a feladata, ez a csapat ment utána a brazil replikák eredetének is.

Az apa és fia sorsa azon is múlik majd, sikerül-e bizonyítani, hogy tudatosan követtek el védjegyrontást. Az sem biztos, hogy segít nekik, hogy két pert már indítottak ellenük, bár ezek groteszk módon épp olyan megrendelőktől érkeztek, akiknek késve készültek el az autójával. A műhelyben készülő replikákat valószínű megsemmisíti majd a hatóság, de arról nem szólnak a hírek, mi lesz majd a már elkészült, eladott és brazil utakon guruló kamu olasz sportautókkal.