Egy meglepetést még biztos tartogat a Hyundai

2019.08.17. 07:35

Ha most tíz évvel korábban lennénk, arra tippelnénk, hogy valamiféle sportkupé-tanulmánnyal készül a koreai gyártó Frankfurtra. Manapság viszont alig vesz valaki kétajtós kupét, az efféle áramvonalas formák, amilyen az előzetesen is látszik, inkább valami környezetbarát járműhöz tartoznak.

hyu somethin fr19

Konkrétumokat egyelőre nem árultak el a képen látható formáról, de arra utaltak, hogy valami jövőbe mutató, elektromos hajtású járműre számíthatunk. Az autóipar általános reakcióidejét ismerve azon sem csodálkoznánk, ha most, 2019-ben a Hyundai is előállna a saját Tesla Model S klónjával, de az is lehet, hogy valami egész másról van szó.

Ami már most egyértelmű, hogy a meglepetéshez tényleg lendületes formát sikerült rajzolni, amelynek a sárvédőívek körüli domborításoknak köszönhetően van némi sportos jelleg is. Ezen felül csak annyi sejthető, hogy egyelőre tanulmányautóról, és nem szériamodellről van szó.

Emellett az i10 új változata, és a Hyundai Motorsport első elektromos fejlesztése – az előzetes videó alapján valószínűleg az Andrós Trophy jégen zajló futamaira szánt i30 N változat – is itt mutatkozik be. A Hyundai erőteljes jelenléte Frankfurtban egyébként nem véletlen: ez nekik lényegében hazai pálya, hiszen Németországban működik az európai fejlesztőközpont és a formatervező stúdió is.